Tacker onderhoud: Essentiële tips en technieken

Tacker onderhoud

Een tacker, ook wel bekend als een spijkerpistool of schiethamer, is een waardevol gereedschap voor bouw- en prefabprojecten. Om ervoor te zorgen dat je tacker optimaal blijft presteren en een lange levensduur heeft, is regelmatig onderhoud essentieel. In dit artikel delen we essentiële tips en technieken voor het onderhouden van een tacker.

Tacker Olie Bestellen

Hoe Tacker Onderhouden?

Het onderhouden van een tacker is relatief eenvoudig en vereist regelmatige reiniging en smering. Reinig de tacker regelmatig om stof, vuil en eventuele resten van materialen te verwijderen. Koppel altijd eerst de luchtslang los voordat je start met het reinigen van je apparaat. Gebruik een zachte borstel of een droge doek om de behuizing, de neus en het magazijn schoon te maken. Vermijd het gebruik van oplosmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de interne componenten.

Hoe Tacker Smeren?

Het smeren van een tacker is een belangrijk onderdeel van het onderhoudsproces. Door de tacker regelmatig te smeren, verminder je wrijving en slijtage van bewegende onderdelen, waardoor de prestaties worden verbeterd. Gebruik Everwin Tackerolie, een speciaal ontwikkelde olie voor tackers. Breng een paar druppels olie aan in de luchtinlaat van de tacker. Bij dagelijks gebruik van de tacker adviseren wij om minimaal eens per week te smeren. Let op dat je niet te veel olie gebruikt, omdat overtollige olie problemen kan veroorzaken.

Welke olie in tacker?

Voor het smeren van je tacker raden we aan om Everwin Tackerolie te gebruiken. Deze olie is speciaal samengesteld om de bewegende delen van de tacker soepel te laten functioneren en slijtage te verminderen. Volg de instructies van de fabrikant voor het gebruik en de toepassing van de olie.

Aftappen van condenswater van de compressor

Naast het onderhoud van de tacker zelf is het belangrijk om regelmatig het condenswater van de compressor af te tappen. Tijdens het gebruik van een compressor ontstaat er condenswater in de tank van de compressor. Wanneer dit vocht ophoopt kan dit uiteindelijk via de luchtslang in de tacker terecht komen. Vocht en vuil kan schadelijk zijn voor de levensduur van de tacker. Zorg ervoor dat je het condenswater regelmatig aftapt volgens de instructies van de fabrikant van de compressor.

Tacker onderhoud bij Everwin

Everwin Servicebeurt (incl. Pickup & Return)

Om ervoor te zorgen dat je tacker in optimale conditie blijft, biedt Everwin Nederland een handige servicebeurt aan. Met de Everwin Servicebeurt wordt je tacker opgehaald, grondig schoongemaakt en indien nodig gerepareerd. Na de servicebeurt wordt je tacker weer naar je teruggestuurd. Let op dat de vaste prijs van de servicebeurt exclusief het gebruik van nieuwe onderdelen is. 

Servicebeurt aanvragen

Tacker onderhoud: Conclusie

Door regelmatig onderhoud en zorgvuldige smering kun je de levensduur en prestaties van je tacker aanzienlijk verbeteren. Reinig de tacker regelmatig, gebruik de juiste smeerolie zoals Everwin Tackerolie en vergeet niet het condenswater van de compressor af te tappen. Overweeg ook de Everwin Servicebeurt voor een grondige reiniging en eventuele reparaties. Door goed voor je tacker te zorgen, kun je ervoor zorgen dat deze altijd klaar is voor de volgende klus.

We hopen dat dit artikel je waardevolle inzichten heeft gegeven over het onderhouden van een tacker. Mocht je nog meer vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contact opnemen

Waar te kopen?

Verkrijgbaar op de volgende locaties

Bekijk locaties

Reparatie & Onderdelen

Zelf reparatie uitvoeren?

Bekijk onderdelen

Vragen over onze producten

Bekijk onze veelgestelde vragen

Ga naar veelgestelde vragen

Like ons op facebook

Geïnteresseerd? Laat het zien!

Ga naar Facebook
© Everwin 2024
Ontwikkeld door Convident