Pneumatische tacker of elektrische tacker?

Pneumatisch gereedschap is gereedschap dat wordt aangedreven door perslucht. Een pneumatische tacker bevat perslucht als aandrijfkracht. Een elektrische tacker wordt aangedreven door elektriciteit.  Pneumatische tackers worden veelal gebruikt in de bouw en industrie vanwege de behoefte aan snelheid.

Gereedschap gedreven door luchtdruk, zoals niettackers of spijkerpistolen, bevatten een ander bewegingsmechanisme dan elektrisch gereedschap. Het grootste verschil is dat de luchtdruk wordt gebruikt om een lineaire beweging te creëren. In tegenstelling tot elektrisch gereedschap, waar sprake is van een rotatiebeweging.

Pneumatisch versus Elektrisch: De verschillen

Één van de verschillen tussen pneumatische en elektrische tackers is zoals gezegd de bewegingswijze. Ook is er een verschil in prijs: Een accu tacker is duurder in de aanschaf. Om een keuze te maken tussen beide is het noodzakelijk om ook andere verschillen onder de loep te nemen zoals functionaliteit, gebruik, levensduur en onderhoud.

Functionaliteit

De verschillen in functionaliteit zit voornamelijk in het gemak in gebruik van het pneumatische gereedschap tegenover het elektrische. Een pneumatische tacker hoeft niet opgeladen en bevat geen accu.

 

Spijkerpistool op luchtdruk

Gebruik

 

Het gebruik van een pneumatische tacker is vaak weggelegd voor een professional. De kracht van pneumatisch gereedschap vergt ervaring en kennis in het gebied van bewerking. Doe-het-zelvers gebruiken vaak elektrische tackers. Ze zijn makkelijker in gebruik. Bij een pneumatische tacker is een compressor noodzakelijk.

Levensduur en onderhoud

Het nadeel van elektrisch gereedschap is de afhankelijkheid van een accu en/of batterij. Dit zorgt voor extra onderhoud en vaak een kortere levensduur. Een pneumatische tacker is gemaakt voor stevig werk en grote klussen. Het effect is dat pneumatisch gereedschap vaak weinig onderhoud nodig heeft en een lange levensduur heeft.

Conclusie

Zowel pneumatisch als elektrisch gereedschap hebben voor -en nadelen. De keuze hangt vooral af van de toepassing. Gaat het om een klein klusje aan huis of een grote klus in de bouw?

Heb je hulp nodig bij het maken van deze keuze? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Wanneer je al overtuigd bent van de kracht van pneumatisch gereedschap, neem dan een kijkje in onze webshop.

Waar te kopen?

Verkrijgbaar op de volgende locaties

Bekijk locaties

Reparatie & Onderdelen

Zelf reparatie uitvoeren?

Bekijk onderdelen

Vragen over onze producten

Bekijk onze veelgestelde vragen

Ga naar veelgestelde vragen

Like ons op facebook

Geïnteresseerd? Laat het zien!

Ga naar Facebook
© Everwin 2024
Ontwikkeld door Convident